Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς, τι είναι;

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς είναι η οφθαλμολογική κατάσταση στην οποία αποκολλάται ο ίδιος ο αμφιβληστροειδής από το επιθήλιο που τον συγκρατεί, το οποίο λέγεται μελάγχρουν επιθήλιο. Είναι μία άκρως επείγουσα κατάσταση που απαιτεί άμεση χειρουργική θεραπεία για την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς χωρίς θεραπεία μπορεί να προκληθεί μόνιμη πτώση της όρασης.

Επέμβαση Αποκόλλησης Αμφιβληστροειδούς (Video)

Επιδημιολογία

Είδη αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς

Ρηγματογενής αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι η κατάσταση στην οποία μέσω ρωγμής στον αμφιβληστροειδής εισέρχεται υγρό στον υπαμφιβληστροειδή χώρο και προκαλείται η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Καταστάσεις που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση είναι ορισμένες ανωμαλίες που έχουν να κάνουν περιφερικές εκφυλιστικές βλάβες του αμφιβληστροειδούς, όπως σε άτομα με υψηλή μυωπία.

Οι άλλοι τύποι αποκόλλησης είναι:

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς: Κλινική Εικόνα

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: φωταψίες, εμφάνιση ιπτάμενων αντικειμένων (μυοψίες) και ελάττωση της όρασης.

Η διάγνωση βασίζεται στην κλινική εξέταση από τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο.

Αποκόλληση αμφιβλιστροειδούς: Διάγνωση

Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό και την κλινική εξέταση (οπτική οξύτητα, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση). Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται και υπερηχογραφία.

Θεραπεία αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς

Η θεραπεία της ρηγματογενούς και ελκτικής αποκόλλησης είναι χειρουργική. Η ταχεία χειρουργική αποκατάσταση της αποκόλλησης είναι σημαντική για την επιτυχία του χειρουργικού αποτελέσματος, αλλά και για την αποκατάσταση της όρασης. Ο Δρ Αθανάσιος Καραμήτσος μετά από πολυετή χειρουργική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πεδίο της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, έχει μεγάλη χειρουργική εμπειρία στην αποκατάσταση της συγκεκριμένης παθολογίας.

Για την αντιμετώπιση της εξιδρωματικής αποκόλλησης απαραίτητη είναι η αντιμετώπιση της υποκείμενης παθολογίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο. Καλέστε για Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00