Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Βυθοσκόπηση

Βυθοσκόπηση - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας

Πριν την Βυθοσκόπηση ο Οφθαλμίατρος θα βάλει ειδικές σταγόνες στα μάτια σας. Οι σταγόνες αυτές μετά από 10-15 λεπτά θα προκαλέσουν μυδρίαση (δηλαδή διαστολή της κόρης του οφθαλμού). Αυτό θα επιτρέψει τον Οφθαλμίατρο με τη βοήθεια ειδικών φακών να εξετάσει το εσωτερικό των ματιών σας, με ιδιαίτερη έμφαση το οπτικό νεύρο, τα αγγεία του αμφιβληστροειδούς και την ωχρά κηλίδα.

Η διάγνωση της ηλικιακής εκφύλισης και του οιδήματος της ωχράς κηλίδας από διαβήτη ή άλλη αιτιολογία επιτυγχάνεται με κλινική εξέταση από τον Οφθαλμίατρο (Βυθοσκόπηση), αλλά και με ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις όπως η OCT (οπτική τομογραφία συνοχής). Σε ειδικές περιπτώσεις θα χρειαστούν και άλλες ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις, όπως: η OCT αγγειογραφία («αναίμακτη» αγγειογραφία (χωρίς σκιαγραφικό), η φλουροαγγειογραφία (με σκιαγραφικό), η αγγειογραφία με πράσινο ινδοκυανίνης.

Κάποιοι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί βλάβη στην ωχρά κηλίδα παρά μόνο όταν χάσουν μεγάλο μέρος της κεντρικής τους όρασης. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν το άλλο μάτι βλέπει καλά. Ο Οφθαλμίατρος ωστόσο, μπορεί να διαγνώσει από το πρώιμο κιόλας στάδιο τη νόσο, μέσω Κλινικής Οφθαλμολογικής Εξέτασης (Βυθοσκόπηση).

Ωχρά Κηλίδα: Τι είναι;

Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας

Ο Οφθαλμολογικός Έλεγχος περιλαμβάνει:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο. Καλέστε για Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00