Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Γλαύκωμα: Μελέτη - Θεραπεία

Γλαύκωμα Μελέτη - Θεραπεία - Οπτικό Πεδίο - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμητσος Αθανασιος

Γλαύκωμα: Μελέτη

Έλεγχος ενδοφθάλμιας πίεσης και βιομικροσκόπηση του οπτικού νεύρου και του πρόσθιου ημιμορίου.

Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των βοηθητικών εξετάσεων και συνταγογράφηση αντιγλαυκωματικής θεραπείας (Θεραπεία Γλαυκώματος).

Με τον όρο Γλαύκωµα αναφερόμαστε σε μια εξελισσόμενη κατάσταση βλάβης του οπτικού νεύρου. Πρόκειται δηλαδή για μια προοδευτική καταστροφή των νευρικών ινών. Οι αιτίες του γλαυκώματος είναι πολλές, ενώ αρκετές φορές δεν είναι απολύτως γνωστές. Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το οπτικό νεύρο καταστρέφεται από την υψηλή πίεση του οφθαλμού. Η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πιέσεως αποτελεί μόνο μια από τις παραμέτρους που εξετάζουμε στο γλαύκωμα. Αυτή όμως η μέτρηση από μόνη της δεν μας επιτρέπει να παρακολουθούμε σωστά το γλαύκωμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο στόχος στη θεραπεία του γλαυκώματος δεν είναι απλώς η μείωση της πιέσεως. Αντιθέτως ο στόχος μας είναι να μειώσουμε την πίεση σε τέτοια επίπεδα που δεν προκαλείται περαιτέρω καταστροφή των νευρικών ινών του οπτικού νεύρου.

Η Μελέτη Γλαυκώματος αποτελείται από το σύνολο των απαραίτητων εξετάσεων για τη διάγνωση, ταξινόμηση, σταδιοποίηση και Θεραπεία του Γλαυκώματος.

Για την αξιολόγηση του γλαυκώματος, λοιπόν, απαιτούνται οι εξής εξετάσεις:

Γλαύκωμα: Θεραπεία

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Dr Καραμήτσος Αθανάσιος αξιολογώντας τις εξετάσεις αυτές θα μπορέσει να διαγνώσει, ταξινομήσει, σταδιοποιήσει το Γλαύκωμα και να προχωρήσει στην κατάλληλη θεραπευτική στρατηγική θέτοντας την πίεση-στόχο, η οποία δεν προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της Οφθαλμολογικής Εξέτασης ο ιατρός θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα και τις δυνατές Θεραπείες του Γλαυκώματος.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00