Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Εγχείρηση Καταρράκτη

Εγχείρηση Καταρράκτη - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Καραμήτσος Αθανάσιος

Πώς γίνεται η Εγχείρηση Καταρράκτη;

Η εγχείρηση καταρράκτη περιλαμβάνει την αφαίρεση του θολού καταρρακτικού φακού και την αντικατάστασή του με ένα συνθετικό φακό. Η αντικατάσταση του φακού βελτιώνει την όραση και απομακρύνει τη θολούρα.

Η πλειοψηφία των εγχειρήσεων καταρράκτη στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται με την τεχνική της φακοθρυψίας. Γίνεται χρήση μηχανήματος που θρυμματίζει και απομακρύνει τον φακό με τη βοήθεια υπερήχων.

Καταρράκτης

Αναλυτικές πληροφορίες

Η όλη η επέμβαση συνήθως γίνεται υπό τοπική αναισθησία (σταγόνες ή ένεση κοντά στο μάτι ή και τα δύο) και ο ασθενής πηγαίνει σπίτι του την ίδια μέρα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, π.χ. ο ασθενής δυσκολεύεται να συνεργαστεί, υπάρχει δυνατότητα το χειρουργείο να γίνει με γενική αναισθησία.

Η όλη επέμβαση γίνεται σε περιβάλλον χειρουργείου. Η περιοχή γύρω από το μάτι καθαρίζεται επιμελώς, με σκοπό την πρόληψη λοίμωξης. Όλο το πρόσωπο καλύπτεται με αποστειρωμένο χειρουργικό κάλυμμα και αφήνει ελεύθερο μόνο το μάτι που θα χειρουργηθεί. Η κάλυψη αυτή είμαι επίσης πολύ σημαντική για την πρόληψη μολύνσεων.

Ένα δυνατό φως θα υπάρχει πάνω από το μάτι σας το οποίο στην αρχή μπορεί να είναι ενοχλητικό. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορεί να βλέπετε κάποιες σκιές και αλλαγές στο φως, αλλά όχι λεπτομέρειες.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος θα κάνει μικροσκοπικές τομές στον κερατοειδή, από όπου θα γίνει η εισαγωγή των μικροεργαλείων. Ο φακός βρίσκεται μέσα σε έναν λεπτό διαφανή υμένα που ονομάζεται περιφάκιο. Μια τρύπα ανοίγεται στο πρόσθιο περιφάκιο. Διαμέσου της οπής στο περιφάκιο αφαιρείται ο φακός με τη βοήθεια του μηχανήματος υπερήχων.

Αφού αφαιρεθεί όλος ο φακός, ενίεται στη συνέχεια ο συνθετικός ενδοφακός. Επίσης αντιβιοτικά ενίονται στο τέλος της επέμβασης. Οι δε τομές είναι τόσο μικρές που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δε χρειάζονται ράμματα.

Μετά την εγχείρηση καταρράκτη και εφόσον νιώθετε καλά μπορείτε να πάτε σπίτι σας.

Επέμβαση Καταρράκτη (Video)

Διαβάστε την πρόσφατη δημοσιευμένη μελέτη του Δρ. Καραμήτσου Αθανάσιου σχετικά με τον «Σχεδιασμό και την κατασκευή βιοσυμβατών ενδοφακών που αποδεσμεύουν σταδιακά δεξαμεθαζόνη στον καταρράκτη».

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

Μελέτη Dr Καραμήτσου Αθανάσιου

Σχεδιασμος και κατασκευή βιοσυμβατών ενδοφακών που αποδεσμεύουν σταδιακά δεξαμεθαζόνη στον καταρράκτη.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00