Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Μυωπία

Μυωπία - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Μυωπία: τι είναι;

Η Μυωπία (myopia / nearsightness) είναι μια συχνή διαθλαστική ανωμαλία του ματιού η οποία προκύπτει λόγω αυξημένης καμπυλότητας του κερατοειδούς ή αυξημένου μεγέθους του οφθαλμού (μεγάλο αξονικό μήκος). Στα άτομα που πάσχουν από μυωπία η δέσμη των ακτίνων που εισέρχεται στο μάτι δεν εστιάζεται πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα αλλά πιο μπροστά από αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να βλέπει θολά τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, ενώ η όρασή του είναι φυσιολογική για τα αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Μυωπία - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Πώς βλέπει ένας ασθενής με μυωπία

Η μυωπία μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ή απότομα, ενώ πιο συχνή είναι η αύξησή της κατά την περίοδο της ανάπτυξης και η σταθεροποίησή της κατά την ενηλικίωση.

Μυωπία - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Διόρθωση μυωπίας με γυαλιά

Συμπτώματα Μυωπίας

Διάγνωση Μυωπίας

Η διάγνωση της μυωπίας πραγματοποιείται με οφθαλμολογική εξέταση από τον οφθαλμίατρο. Η εξέταση για διάγνωση της μυωπίας είναι ανώδυνη και περιλαμβάνει έλεγχο των βαθμών της μυωπίας (διοπτρίες) και της οπτικής σας οξύτητας με χρήση σύγχρονων μηχανημάτων (διαθλασίμετρο, σκιασκόπιο, ηλεκτρονικό φορόπτερο κ.α.). Κατά την πρώτη επίσκεψη στον οφθαλμίατρο συστήνεται να πραγματοποιείται πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος, καθώς και βυθοσκόπηση, για να αποκλειστούν άλλες πιθανές παθολογικές παθήσεις.

Πρόγνωση Μυωπίας

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πάσχουν από μυωπία. Τις περισσότερες φορές η μυωπία είναι κληρονομική, εμφανίζεται και εξελίσσεται κατά την περίοδο της ανάπτυξης ενώ σταθεροποιείται μετά την ενηλικίωση. Σε περίπτωση που η μυωπία είναι εκφυλιστικού τύπου (κακοήθη / εκφυλιστική μυωπία) μπορεί να παρατηρηθούν έντονες παθολογοανατομικές αλλοιώσεις στον βυθό του ματιού. Η υψηλή μυωπία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, γλαυκώματος, ρωγμής στον αμφιβληστροειδή ή αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς.

Ζητήστε ΑΜΕΣΑ τη συμβουλή του Οφθαλμιάτρου σας αν παρουσιάσετε αιφνίδια:

Τα παραπάνω συμπτώματα αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια που σχετίζονται με την υψηλή μυωπία, όπως η πρόωρη οπίσθια αποκόλληση του υαλοειδούς, η ρωγμή στον αμφιβληστροειδή ή η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Οι δύο τελευταίες παθολογικές καταστάσεις αποτελούν οφθαλμολογικό επείγον και απαιτείται άμεση θεραπεία από τον Οφθαλμίατρο.

Θεραπεία Μυωπίας

Η θεραπεία της μυωπίας ουσιαστικά στοχεύει στη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος του ματιού.

Συνταγογράφηση Γυαλιών μέσω ΕΟΠΥΥ

Το Οφθαλμιατρείο MY EYE CLINIC είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΥΥ.

Φακοί Επαφής Εφαρμογή - Μόλυνση

Σωστή χρήση των φακών επαφής: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.

Επέμβαση Ματιών με Laser

Μάθετε περισσότερα για την επέμβαση με laser.

Μέθοδοι Laser

Η αποκατάσταση της όρασης γίνεται αμέσως μετά το χειρουργείο και βελτιώνεται περαιτέρω τις επόμενες ημέρες. Και οι δύο τεχνικές είναι ανώδυνες, δεν χρησιμοποιούνται βελόνες (η αναισθησία γίνεται με οφθαλμικές σταγόνες), δεν χρησιμοποιούνται ράμματα, και διαρκούν λιγότερο από 15 λεπτά και για τα δύο μάτια! Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας σε 1-2 μέρες (Μέθοδος Lasik) ή 5-7 μέρες (Μέθοδος PRK).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία με Laser, έχοντας κάνει εκατοντάδες επεμβάσεις laser, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00