Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Ο Οφθαλμίατρος - Θεσσαλονίκη Κέντρο

Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Το Οφθαλμολογικό Ιατρείο My Eye Clinic βρίσκεται στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει τις υπηρεσίες του διαχρονικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο πολυτιμότερο αγαθό του, την όραση.

Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Dr Αθανάσιος Καραμήτσος γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από το 1998 έως το 2004. Το 2007, μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, ξεκίνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μελετώντας τις Οφθαλμολογικές Επιπλοκές Αντικαρκινικών Φαρμάκων σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Κατά τη διάρκεια της διδακτορική διατριβής συνεργάστηκε στενά με την Α΄ Χημειοθεραπευτική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το 2012 υποστήριξε με επιτυχία τη Διδακτορική του Διατριβή και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βαθμό Άριστα.

Στη συνέχεια μετέβει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εξειδικεύτηκε για πέντε (5) χρόνια στη Χειρουργική Οφθαλμολογία (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Leicester Royal Infirmary, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Addenbrookes του Cambridge University Hospital Trust, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle-Royal Victoria Infirmary), αποκτώντας πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Παθολογία και τη Χειρουργική ΥαλοειδούςΑμφιβληστροειδούς.

Σήμερα ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Dr Καραμήτσος Αθανάσιος διατηρεί Οφθαλμιατρείο στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 41). Ταυτόχρονα, εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στη Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και συγκεκριμένα στο Τμήμα Χειρουργικής Αμφιβληστροειδούς. Επίσης, συμβάλει στον προληπτικό έλεγχο της Αμφιβληστροειδοπάθειας της Προωρότητας (Retinopathy of Prematurity Screening), που γίνεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Β΄ Πανεπιστημιακής Νεογνολογικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, και στη θεραπεία της με χρήση Laser.

 • Παράλληλα με τη διδακτορική του διατριβή, εργάστηκε ως Ειδικευόμενος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για δύο έτη. Συνέχισε την Ειδικότητα στην Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου την ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2014.
  Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης είχε πλήρη έκθεση σε όλες τις υπό-ειδικότητες της Οφθαλμολογίας (Επείγουσα ΟφθαλμολογίαΤραύμα, Γλαύκωμα, Παθήσεις Βυθού, Οφθαλμοπλαστική, Παιδοοφθαλμολογία, Οφθαλμολογία Κόγχου, Στραβισμούς και Καταρράκτη), καθώς και εκπαίδευση σε χειρουργική των άνω ειδικοτήτων.
  Κατά το τέλος της ειδικότητας είχε εκτελέσει άνω των 500 επεμβάσεων καταρράκτη, ειδικών επεμβάσεων και θεραπειών laser.
 • Παράλληλα με την εργασία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, υπήρξε ερευνητής σε δύο μεγάλες Πολυκεντρικές Κλινικές Μελέτες σχετικά με τη θεραπεία του Οιδήματος Ωχράς Κηλίδας μετά από Απόφραξη Κεντρικής ή Κλαδικής Φλέβας Αμφιβληστροειδούς (CRYSTAL και BRIGHTER Randomized multicenter Clinical Studies).
 • Επιπρόσθετα, το 2014 παρακολούθησε το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοτεχνολογίες & Νανοεπιστήμες του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος Master in Science (MSc) με βαθμό Άριστα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών σχεδίασε και μελέτησε καινοτόμες οφθαλμολογικές συσκευές και εργαλεία, με σκοπό την πιθανή βελτίωση χειρουργικών επεμβάσεων («Σχεδιασμός πολυμερικών, βιοδιασπώμενων λεπτών υμενίων σε επιφάνεια ενδοφακού για τη βελτίωση της επέμβασης του καταρράκτη», «Μελέτη τοπογραφικών & μηχανικών ιδιοτήτων της μεμβράνης της υαλοειδο-αμφιβληστροειδοπάθειας, με σκοπό τη βελτίωση των λάβίδων που χρησιμοποιούνται στο χειρουργείο της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς»).
 • Το 2014 ήταν επιτυχών των Ευρωπαϊκών Εξετάσεων Οφθαλμολογίας και του απονεμήθηκε ο τίτλος Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBO).
 • Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξειδικεύτηκε ως εκπαιδευόμενος επιμελητής για περισσότερο από ένα χρόνο (Fellow) στις Παθήσεις Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας (Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας, Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια, Αποφράξεις Φλεβικών Αγγείων Αμφιβληστροειδούς) καθώς και Οφθαλμολογικές Φλεγμονές και τις θεραπείες τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Leicester Royal Infirmary. Στη διάρκεια της εξειδίκευσης εκτέλεσε εκατοντάδες επεμβάσεων (Ενδουαλοειδικές Ενέσεις με εμπειρία σε όλα τα σκευάσματα υπό κυκλοφορία, θεραπείες LASER και επεμβάσεις καταρράκτη).
 • Ακολούθως, μετακινήθηκε στο Κέμπριτζ, όπου εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Addenbrookes του Cambridge University Hospital Trust. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης, έλαβε εκπαίδευση στην Χειρουργική Βυθούποκατάσταση Αποκόλλησης Αμφιβληστροειδούς με χρήση σκληρικών μοσχευμάτων), την Υαλοειδεκτομή και στις Παθήσεις του Βυθού του ματιού, καθώς και σημαντική έκθεση σε σπάνια οφθαλμολογικά περιστατικά και σύνδρομα, όπως το σύνδρομο Stickler.
 • Έπειτα εργάστηκε ως Senior Vitreoretinal Fellow στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle (Royal Victoria Infirmary, Newcastle upon Tyne), όπου εκτέλεσε πλήθος αυτόνομων επεμβάσεων (χειρουργική αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, χειρουργική ωπής ωχράς κηλίδας, χειρουργική επιωχρικής μεμβράνης, δύσκολα/επιπλεγμένα χειρουργεία καταρράκτη, θεραπεία οφθαλμολογικών επιπλοκών σακχαρώδη διαβήτη). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του απέκτησε εμπειρία στη χρήση laser για τις παθήσεις της ίριδας, της φακικής κάψας και του αμφιβληστροειδούς σε πληθώρα παθήσεων.
 • Έχει πληθώρα παρουσιάσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και δημοσιευμένων εργασιών σε όλα τα πεδία της Οφθαλμολογίας, αλλά ειδικότερα σε θέματα παθήσεων και χειρουργικής αμφιβληστροειδούς.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Call Now Button