Οφθαλμιατρειο Θεσσαλονικη

Υπερμετρωπία

Υπερμετρωπία - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Υπερμετρωπία: Τι είναι;

Υπερμετρωπία, επίσης γνωστή και ως υπεροπία, είναι μια πάθηση του ματιού κατά την οποία το φως εστιάζεται πίσω, αντί πάνω, στον αμφιβληστροειδή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κοντινά αντικείμενα να εμφανίζονται θολά, ενώ τα μακρινά μπορεί να εμφανίζονται κανονικά. Καθώς η πάθηση χειροτερεύει, τα αντικείμενα σε όλες τις αποστάσεις μπορεί να εμφανίζονται θολά.

Άλλα συμπτώματα της υπερμετρωπίας μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους και οπτική κόπωση. Κάποιοι άνθρωποι επίσης μπορεί να έχουν δυσλειτουργία στην προσαρμοστικότητα, διόφθαλμη όραση, αμβλυωπία και στραβισμό.

Υπερμετρωπία - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Υπερμετρωπία: Αιτία

Η αιτία είναι ατέλεια του ματιού. Συχνά εμφανίζεται όταν ο βολβός του ματιού είναι μικρός, ή η ανατομία του φακού ή του κερατοειδούς δεν είναι σωστή. Είναι ένα είδος διαθλαστικού σφάλματος, ενώ η διάγνωση βασίζεται σε οφθαλμολογική εξέταση (διαθλαστικός έλεγχος).

Διαθλαστικός Έλεγχος

Μέτρηση της διαθλαστικής ανωμαλίας των οφθαλμών.

Υπερμετρωπία: Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με γυαλιά, φακούς επαφής και χειρουργική επέμβαση. Η υπερμετρωπία κυρίως επηρεάζει μικρά παιδιά, σε ποσοστό 8% σε ηλικία 6 χρονών και 1% σε ηλικία 15 χρονών.

Φακοί Επαφής

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή χρήση και εφαρμογή.

Επέμβαση Ματιών με Laser

Μάθετε περισσότερα για την επέμβαση με laser.

Οι παρακάτω φωτογραφίες οφθαλμικών μηχανημάτων είναι μέρος του οφθαλμολογικού εξοπλισμού του My Eye Clinic.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.

Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00