Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς

Χειρουργική Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη

Το My Eye Clinic είναι υπεύθυνο για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από παθήσεις του υαλοειδούς ή/και του αμφιβληστροειδούς οι οποίες θεραπεύονται με χειρουργική επέμβαση, η συχνότερη από τις οποίες είναι η υαλοειδεκτομή.

Πότε κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε υαλοειδεκτομή; Οι σημαντικότερες ενδείξεις είναι οι εξής:

  1. Θολερότητες του υαλοειδούς σώματος που εμποδίζουν την όραση π.χ. πυκνή ενδοϋαλοειδική αιμορραγία, παλιά φλεγμονώδη στοιχεία, υαλοειδικές πυκνώσεις κ.α.
  2. Παθολογικές υαλοειδο-αμφιβληστροειδικές έλξεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε αμφιβληστροειδικές ρωγμές, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, επιωχρική μεμβράνη, οπή ωχράς κηλίδας, οίδημα ωχράς κηλίδας κ.α.
  3. Διαγνωστική βιτρεκτομή, με σκοπό τη διερεύνηση υαλοειδο-αμφιβληστροειδικής παθολογίας.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Δρ. Αθανάσιος Καραμήτσος, μέσω πολυετούς εκπαίδευσης και εκατοντάδων επεμβάσεων χειρουργικής αμφιβληστροειδούς στο Ηνωμένο βασίλειο (Cambridge University Hospitals – Addenbrooks Hospital, Newcastle University Hospitals – Royal Victoria Infirmary) έχει μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Εφαρμόζονται όλες οι νεώτερες τεχνικές υαλοειδεκτομής (χρήση 25 και 27 Gauge) για χειρουργεία αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, επιωχρικές μεμβράνες και οπές ωχράς κηλίδας.

Επιπρόσθετα και ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή εφαρμόζονται και άλλες χειρουργικές τεχνικές θεραπείας παθήσεων υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς (χρήση σκληρικών μοσχευμάτων και πνευματική ρετινοπηξία για την αντιμετώπιση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς).

Ο Δρ. Αθανάσιος Καραμήτσος έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις Υαλοειδεκτομής και έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Χειρουργική Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Μητροπόλεως 41 Θεσσαλονίκη,Κέντρο
Οφθαλμιατρειο στη Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Υπερμετρωπία – Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη – Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια – Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη – Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς – Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη – Dr Καραμήτσος Αθανάσιος