Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς

Το My Eye Clinic είναι υπεύθυνο για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από παθήσεις του υαλοειδούς ή/και του αμφιβληστροειδούς οι οποίες θεραπεύονται με χειρουργική επέμβαση, η συχνότερη από τις οποίες είναι η υαλοειδεκτομή.

Πότε κάποιος πρέπει να υποβληθεί με υαλοειδεκτομή; Οι σημαντικότερες ενδείξεις είναι οι εξής:

  1. Θολερότητες του υαλοειδούς σώματος που εμποδίζουν την όραση π.χ. πυκνή ενδοϋαλοειδική αιμορραγία, παλιά φλεγμονώδη στοιχεία, υαλοειδικές πυκνώσεις κ.α.
  2. Παθολογικές υαλοειδο-αμφιβληστροειδικές έλξεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε αμφιβληστροειδικές ρωγμές, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, επιωχρική μεμβράνη, οπή ωχράς κηλίδας, οίδημα ωχράς κηλίδας κ.α.
  3. Διαγνωστική βιτρεκτομή, με σκοπό τη διερεύνηση υαλοειδο-αμφιβληστροειδικής παθολογίας.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Δρ. Αθανάσιος Καραμήτσος, μέσω πολυετούς εκπαίδευσης και εκατοντάδων επεμβάσεων χειρουργικής αμφιβληστροειδούς στο Ηνωμένο βασίλειο (Cambridge University Hospitals – Addenbrooks Hospital, Newcastle University Hospitals – Royal Victoria Infirmary) έχει μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Εφαρμόζονται όλες οι νεώτερες τεχνικές υαλοειδεκτομής (χρήση 25 και 27 Gauge) για χειρουργεία αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, επιωχρικές μεμβράνες και οπές ωχράς κηλίδας.

Επιπρόσθετα και ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή εφαρμόζονται και άλλες χειρουργικές τεχνικές θεραπείας παθήσεων υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς (χρήση σκληρικών μοσχευμάτων και πνευματική ρετινοπηξία για την αντιμετώπιση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς).

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Μητροπόλεως 41 Θεσσαλονίκη,Κέντρο
Οφθαλμιατροι Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Οφθαλμιατροι Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

iridokyklitida
iliaki-ekfylisi-oxras-kylidas
kataraktis-matia