Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Δημοσίευση Νέας Μελέτης – Οπή ωχράς

Δημοσίευση Νέας Μελέτης – Οπή ωχράς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Mελέτη σχετικά με τον κίνδυνο δημιουργίας οπής ωχράς ολικού πάχους μετά την ενδοϋαλοειδική έγχυση Aflibercept σε ασθενείς με προϋπάρχουσα υαλοειδο-ωχρική έλξη.

Mελέτη σχετικά με τον κίνδυνο δημιουργίας οπής ωχράς ολικού πάχους μετά την ενδοϋαλοειδική έγχυση Aflibercept σε ασθενείς με προϋπάρχουσα υαλοειδο-ωχρική έλξη. Η αφλιμπερσέπτη (aflibercept) είναι ένας anti-VEGF παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Στη βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί σπάνιες περιπτώσεις δημιουργίας οπής ωχράς κηλίδας μετά την ενδοϋαλοειδική έγχυση διάφορων φαρμάκων. 

Η παρούσα εργασία μελετά το φαινόμενο δημιουργίας οπής ωχράς κηλίδας μετά την ενδοϋαλοειδική χορήγηση aflibercept σε ασθενείς πάσχοντες από ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας και περιγράφεται η χειρουργική αντιμετώπιση της οπής ωχράς κηλίδας.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα των: Dr. Athanasios Karamitsos, Dr. Konstantina Sorkou, Dr. Joy Bhagey, Dr. Roxane Hillier, Dr. Vasileios Papastavrou και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cureus (Pubmed indexed journal).

Δημοσίευση Νέας Μελέτης – Οπή ωχράς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Παρουσία υαλοειδο-ωχρικής έλξης στην περιοχή της ωχράς κηλίδας σε ασθενή με νεο-αγγειακή Ηλικιακή εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας.
Δημοσίευση Νέας Μελέτης – Οπή ωχράς - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος
Πρόκληση Οπής Ωχράς Κηλίδας μετά την ενδοϋαλοειδική έγχυση AFLIBERCEPT (επάνω φωτογραφία) και κλείσιμο της οπής μετά από χειρουργική επέμβαση (κάτω φωτογραφία)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button