Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Δημοσίευση Νέας Μελέτης

Δημοσίευση Νέας Μελέτης - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Μελέτη σχετικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή βιοσυμβατών ενδοφακών που αποδεσμεύουν σταδιακά δεξαμεθαζόνη

Κατά τη διόρθωση του καταρράκτη ο θολός φακός αντικαθίσταται χειρουργικά με ένα νέο συνθετικό φακό ώστε να αποκατασταθεί η όραση. Στόχος αυτής της έρευνας ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η μελέτη βιοσυμβατών ενδοφακών επικαλυμμένων με λεπτό βιοδιασπώμενο υμένιο δεξαμεθαζόνης. Η σταδιακή απελευθέρωση της δεξαμεθαζόνης από τον συνθετικό ενδοφακό θα μπορούσε μελλοντικά να μειώσει την ανάγκη μετεγχειρητικής χρήσης σταγόνων κορτιζόνης, συμβάλλοντας στο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα των: Δρ.Καραμήτσο Αθανάσιο, Δρ. Λαμπρογιάννη Λάμπρο, Δρ. Καραγκιοζάκη Βαρβάρα, Δρ. Λασκαράκη Αργύριο, Δρ. Παπαδοπούλου Λαμπρινή, Δρ. Φατούρο Δημήτριο, Δρ. Ζιάκα Νικόλαο, Δρ. Λογοθετίδη Στέργιο, Δρ. Τσινόπουλο Ιωάννη – σε συνεργασία των ακόλουθων τμημάτων: Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LFTN) Α.Π.Θ., Εταιρεία BL Nanobiomed P.C., Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας Α.Π.Θ., Τμήμα Φαρμακολογίας Α.Π.Θ. και της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής κλινικής, όπου ο κ. Καραμήτσος είναι Πανεπιστημιακός Συνεργάτης στο Τμήμα ΥαλοειδούςΑμφιβληστροειδούς.

Δημοσίευση Νέας Μελέτης - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό IET Nanobiotechnology, τον Αύγουστο του 2020. Επιπλέον, βρίσκεται δημοσιευμένη στο Pubmed, από όπου μπορείτε να την κατεβάσετε.

Link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32755960/

Τέλος, η ίδια ερευνητική ομάδα συνεχίζει την πειραματική προσπάθεια σε in vivo μοντέλο κονίκλων με σκοπό την μελέτη του καινοτόμου αυτού ενδοφακού σε ζωντανό οργανισμό. Η προσπάθεια αυτή χρηματοδοτείται από το Ερευνητικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 ως Μεταδιδακτορική έρευνα που διακρίθηκε/χρηματοδοτείται με τίτλο “Σχεδιασμός, Χαρακτηρισμός και Μελέτη Φαρμακολογικά Τροποποιημένου Ενδοφακού-Ενδοφθάλμιου Εμφυτεύματος με Σκοπό την Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καταρράκτη και της Μετεγχειρητικής Φλεγμονής – in vitro & in vivo μελέτη“, και στην οποία ο κ. Καραμήτσος είναι κύριος ερευνητής.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button