Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Εξέταση Οπτικών Πεδίων - Οπτική Περιμετρία

Εξέταση Οπτικών Πεδίων - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Τι είναι το οπτικό πεδίο των οφθαλμών;

Το οπτικό πεδίο είναι ο χώρος τον οποίο μπορούμε να δούμε γύρω μας όταν κοιτάζουμε μπροστά σε ευθεία γραμμή.

Πώς γίνεται η εξέταση του οπτικού πεδίου;

Ο έλεγχος του οπτικού πεδίου των οφθαλμών πραγματοποιείται στο Οφθαλμιατρείο με μία εξέταση που ονομάζεται οπτική περιμετρία, με την οποία ελέγχουμε την κεντρική και την περιφερική όραση, χαρτογραφώντας την λειτουργικότητα του οπτικού νεύρου και την ευαισθησία του αμφιβληστροειδή χιτώνα. Η οπτική περιμετρία είναι μια ανώδυνη εξέταση η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ελέγχου του οπτικού πεδίου (αυτόματη περιμετρία). Το Οφθαλμολογικό Ιατρείο MY EYE CLINIC είναι εξοπλισμένο με το τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής αξιοπιστίας μηχάνημα οπτικής περιμετρίας TOMEY (Ιαπωνικής τεχνολογίας) που προσφέρει τη δυνατότητα μέγιστης εξέτασης του οπτικού πεδίου του ασθενή (Full field perimetry:160ᴼ with moving fixation point).
Με την βοήθεια των ειδικών, ενσωματωμένων στο μηχάνημα, προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενή, εξετάζεται με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια το οπτικό πεδίο του ασθενή σε κάθε οφθαλμό ξεχωριστά.
Για το σκοπό αυτό ο ασθενής τοποθετείται από τον γιατρό σε σωστή θέση ώστε να προσηλώνει στο κεντρικό φωτεινό σημείο του θόλου του περιμέτρου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οπτικής περιμετρίας, μόλις ο ασθενής αντιληφθεί κάποιο φωτεινό ερέθισμα στο θόλο, πατά το ειδικό κουμπί (joystick). Έτσι δημιουργείται ένα διάγραμμα που απεικονίζει το σύνολο των ερεθισμάτων που αντιλαμβάνεται ο ασθενής καθώς και των τυφλών σημείων, των λεγόμενων “σκοτωμάτων”, που αντιστοιχούν στα μη λειτουργικά τμήματα του αμφιβληστροειδή χιτώνα. Πρέπει να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια του test ο γιατρός είναι παρόν ελέγχοντας τη θέση του ασθενή, και μεταβάλλοντας τις παραμέτρους, ώστε να επιτευχθούν τα κατά το μέγιστο καλύτερα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Εξέταση Οπτικών Πεδίων - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται εξέταση οπτικού πεδίου;

Η οπτική περιμετρία προσφέρει στον Οφθαλμίατρο χρήσιμες πληροφορίες για την:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button