Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Επέμβαση Αποκόλλησης Αμφιβληστροειδούς (Video)

Οφθαλμιατρειο στη Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς: τι είναι;

Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς είναι μία επείγουσα οφθαλμολογική πάθηση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ταχύτατα με σκοπό τη διάσωση και διατήρηση της όρασης.

Υπάρχουν περιπτώσεις που περιπλέκονται με αιμορραγία του υαλώδους σώματος. Η αιμορραγία προέρχεται από τις ρωγμές του αμφιβληστροειδούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με το πόσο πυκνή είναι η αιμορραγία, η όραση του ασθενούς μειώνεται σημαντικά.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Dr Αθανάσιος Καραμήτσος, μέσω πολυετούς εκπαίδευσης και εκατοντάδων επεμβάσεων χειρουργικής αμφιβληστροειδούς στο Ηνωμένο βασίλειο (Cambridge University Hospitals – Addenbrooks Hospital, Newcastle University Hospitals – Royal Victoria Infirmary) έχει μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Εφαρμόζονται όλες οι νεότερες τεχνικές υαλοειδεκτομής (χρήση 25 και 27 Gauge) για χειρουργεία αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, επιωχρικές μεμβράνες και οπές ωχράς κηλίδας.

Περιστατικό Αποκόλλησης Αμφιβληστροειδούς

Παρακάτω παρουσιάζεται περιστατικό του My Eye Clinic του Dr Καραμήτσου Αθανάσιου.

Ο ασθενής προσήλθε με σημαντική πτώση της όρασης (μπορούσε να δει μόνο δάχτυλα μπροστά στο μάτι του!) εξαιτίας της ενδοϋαλοειδικής αιμορραγίας από αμφιβληστροειδική ρωγμή, η οποία μάλιστα προκάλεσε και εντοπισμένη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε άμεσα, με σκοπό να διασωθεί η όραση του ασθενούς.

Μετά από δύο εβδομάδες (αφού απορροφήθηκε το αέριο στον οφθαλμό) η όραση του ασθενούς αποκαταστάθηκε πλήρως (100% με τελική όραση 10/10)!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button