Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Οπτική Τομογραφία Συνοχής - OCT

Οπτική Τομογραφία Συνοχής OCT - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Τι είναι η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT);

Η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) αποτελεί σήμερα τη σημαντικότερη (μαζί με την αγγειογραφία) και συχνότερα εφαρμοζόμενη απεικονιστική εξέταση του αμφιβληστροειδούς και, πιο συγκεκριμένα, της ωχράς κηλίδας.

Πρόκειται για μία τεχνική μη επεμβατική και τελείως ανώδυνη, καθώς χρησιμοποιείται μια δέσμη φωτός η οποία προσπίπτει στον αμφιβληστροειδή και δίνει μια ψευδο-ανατομική εικόνα της ωχράς κηλίδας.

Τα τελευταίας τεχνολογίας Spectral Domain OCT παρέχουν πολύ υψηλή ανάλυση και κατ’ επέκταση απεικονίζουν με μεγάλη λεπτομέρεια τις στιβάδες του αμφιβληστροειδούς και του υποκείμενου χοριοειδούς, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για σειρά παθήσεων που προσβάλλουν τη συγκεκριμένη περιοχή του οφθαλμού.

Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και συνήθως δεν απαιτείται καν μυδρίαση της κόρης.

Το OCT είναι πλέον απαραίτητο για τη διάγνωση αλλά και την παρακολούθηση της θεραπευτικής πορείας πλήθους παθήσεων του αμφιβληστροειδούς, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το οίδημα της ωχράς σε έδαφος διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή φλεβικών αποφράξεων, η κεντρική ορώδης χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια, η οπή ωχράς, η επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, οι υαλειδο-ωχρικές έλξεις κ.α.

Ωχρά Κηλίδα: Τι είναι;

Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας

Το OCT έχει επίσης σημαντική θέση στη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος. Επιτρέπει την χαρτογράφηση του οπτικού νεύρου και των νευρικών ινών, την πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος (πριν δημιουργηθούν διαταραχές στα οπτικά πεδία) και την καταγραφή τυχόν μεταβολών στην πορεία της νόσου.

Γλαύκωμα

Μελέτη – Θεραπεία Γλαυκώματος

Επίσης, το OCT έχει εφαρμογή στη μελέτη του προσθίου τμήματος του οφθαλμού, του κερατοειδή χιτώνα καθώς και της γωνίας του προσθίου θαλάμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο σύγχρονος εξοπλισμός του Οφθαλμιατρείου αποτελούν εγγύηση για τη διάγνωση και θεραπεία πλήθους οφθαλμολογικών παθήσεων.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button