Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Φοράτε Μάσκα και Θολωνουν τα Γυαλια;

Συμβουλές

Μασκα θολωνουν τα γυαλια - Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Κουραστήκατε να θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα;

Η χρήση μάσκας προσώπου σε κλειστούς χώρους είναι πλέον υποχρεωτική για την αποφυγή μετάδοσης και μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό COVID-19. Αυτό δυσκολεύει την καθημερινότητα των ατόμων που φοράνε γυαλιά οράσεως, καθώς αυτά θολώνουν απότομα εμποδίζοντας την όραση και την λειτουργικότητά τους.

Γιατί θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράμε μάσκα;

Κατά την εκπνοή ο ζεστός εκπνεόμενος αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω ψάχνοντας χώρο μεταξύ της μάσκας και του προσώπου μας. Έτσι έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια των κρυστάλλων των γυαλιών οράσεως και από τη συμπύκνωσή του δημιουργούνται υδρατμοί.

Συνταγογράφηση Γυαλιών μέσω ΕΟΠΥΥ

Το Οφθαλμιατρείο MY EYE CLINIC είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΥΥ.

Τρόποι για να σταματήσουν να θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράτε μάσκα

Διπλώστε ένα χαρτομάντηλο οριζόντια και τοποθετήστε το στην κορυφή της μάσκας. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία του εκπνεόμενου αέρα αποτρέποντας τα γυαλιά σας από το να θολώσουν ξανά.

Ελέγξτε την εκπνοή σας. Προσπαθήστε να εκπνέετε κατευθύνοντας τον αέρα προς το κάτω μέρος της μάσκας δίνοντάς του εναλλακτική έξοδο διαφυγής.

Χρησιμοποιήστε τα γυαλιά σας (ή λευκοπλάστ) για να ασφαλίσετε τη μάσκα στη μύτη. Τοποθετήστε τη μάσκα ψηλά στη μύτη σας και ασφαλίστε την με τα γυαλιά οράσεως. Αυτή η μέθοδος θα ενισχύσει την εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο αποτρέποντας τον ζεστό αέρα από το να εξέλθει από αυτό το σημείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκοπλάστ για να κολλήσετε το πάνω μέρος της μάσκας στο πρόσωπό σας. Αυτή η μέθοδος, αν και πολύ αποτελεσματική, εγκυμονεί τον κίνδυνο τραυματισμού του υποκείμενου δέρματος, το οποίο ειδικά στην περιοχή των βλεφάρων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, οπότε συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Αγοράστε μάσκα με μεταλλικό έλασμα. Το μεταλλικό έλασμα προσαρμόζεται στο σχήμα της μύτης σας προσφέροντας σωστή εφαρμογή της μάσκας και μειώνοντας τον αέρα που δραπετεύει προς τα πάνω.

Πλύντε τα γυαλιά σας με σαπούνι και νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Το σαπούνι θα δημιουργήσει ένα λεπτό αόρατο φιλμ στην επιφάνεια των κρυστάλλων που μειώνει την επιφανειακή τάση και τους αποτρέπει από το να θολώσουν.

Αντιθαμβωτικό σπρέι γυαλιών. Τα αντιθαμβωτικά σπρέι αποτρέπουν το θάμπωμα του φακού από την υγρασία, περιέχουν όμως χημικά που μπορεί να ερεθίσουν τους οφθαλμούς και γι’ αυτό συνίσταται να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας πριν τη χρήση τους.

Δοκιμάστε τη χρήση φακών επαφής. Θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν δεδομένα μετάδοσης του νέου ιού και μέσω του οφθαλμικού βλεννογόνου. Για αυτό συστήνεται να μην αγγίζετε τα μάτια σας, και κυρίως με χέρια που δεν έχουν καθαριστεί σχολαστικά με νερό και σαπούνι ή 70% αλκοολούχο αντισηπτικό. Οπότε σε ασθενείς που φορούν φακούς επαφής συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των χεριών κατά την τοποθέτηση και αφαίρεσή τους.

Φακοί Επαφής Εφαρμογή - Μόλυνση

Σωστή χρήση των φακών επαφής: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.

Μόνιμη διόρθωση των διαθλαστικών παθήσεων. Σήμερα, οι διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμός) διορθώνονται πολύ εύκολα με διαθλαστικές επεμβάσεις με laser (LASIK και PRK), οι οποίες αποτελούν ασφαλείς και ανώδυνες επεμβάσεις ρουτίνας, με προβλέψιμα και μόνιμα σε βάθος χρόνου αποτελέσματα. Επιπλέον, το πρόβλημα της πρεσβυωπίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολυεστιακούς ενδοφακούς κατά την ταυτόχρονη διόρθωση του καταρράκτη!

Επέμβαση Ματιών με Laser

Μάθετε περισσότερα για την επέμβαση με laser.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button