Οφθαλμιατρος Θεσσαλονικη - Dr Καραμήτσος Αθανάσιος - ΕΣΠΑ λογοτυπο

Dr Καραμήτσος Αθανάσιος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος MD, MSc, PhD, FEBO

Διδάκτωρ Α.Π.Θ. – Royal Victoria Infirmary UK
Συν. Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Α.Π.Θ
Εξειδίκευση
Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
Χειρουργική Καταρράκτη

Ανταπόκριση στη Θεραπεία της Εξιδρωματικής ΗΕΩ

Ομιλία Dr. Αθανάσιου Καραμήτσου στην ΟΕΒΕ

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Dr. Αθανάσιος Καραμήτσος συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος “Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς (ΗΕΩ) 2022, προκλήσεις και νεότερα δεδομένα αντιμετώπισης”.

Ο Dr. Καραμήτσος ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα “Μη Αναμενόμενη Ανταπόκριση στη Θεραπεία της Εξιδρωματικής ΗΕΩ: Αλγόριθμος Διερεύνησης και Περαιτέρω Αντιμετώπισης”.

Ανταπόκριση στη Θεραπεία της Εξιδρωματικής ΗΕΩ │ Ομιλία ΟΕΒΕ

Η εξιδρωματικού τύπου ή “υγρού” τύπου Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας συνοδεύεται από σημαντική απώλεια όρασης και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαιτίας σημαντικής ζημίας που υφίστανται οι φωτοϋποδοχείς. Η εμφάνιση ενδο-αμφιβληστροειδικού και υπο-αμφιβληστροειδικού υγρού διαταράσσει την ανατομία της ωχράς κηλίδας, ενώ η παρουσία αιματικών στοιχείων αφενός εμφανίζει τοξική δράση στους φωτοϋποδοχείς και αφετέρου οδηγεί στην ουλοποίηση της περιοχής.

Ανταπόκριση στη Θεραπεία της Εξιδρωματικής ΗΕΩ │ Ομιλία ΟΕΒΕ
Εικόνα OCT ωχράς κηλίδας ασθενούς με “υγρού” τύπου ΗΕΩ. Παρουσία ενδο-αμφιβληστροειδικού υγρού και ουλής στην περιοχή.

Η σοβαρή αυτή πάθηση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με αντι-αγγειογενετικούς (anti-VEGF) φαρμακευτικούς παράγοντες, που χορηγούνται στον ασθενή με την μορφή ενέσεων στον οφθαλμό. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις η απάντηση στη θεραπεία δεν είναι επαρκής. Η ομιλία επικεντρώθηκε στα αίτια μη ανταπόκρισης στη θεραπεία καθώς και στον αλγόριθμο θεραπείας σε αυτές τις περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, μη ανταπόκριση στη θεραπεία συναντάται σε άλλες παθολογικές καταστάσεις που “μιμούνται” περιπτώσεις ΗΕΩ. Παθήσεις όπως, η κεντρική ορώδης χοριοαμφιβληστροειδοπάθεια, τηλεαγγειεκτασίες της ωχράς, η εκφυλιστική μυωπία, δυστροφίες της ωχράς κ.α., μπορούν να εμφανίσουν ομοιότητες στην κλινική εικόνα και απεικόνιση. Συνεπώς, ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις (OCT, OCT-αγγειογραφία, αυτοφθορισμός) μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διαγνωστική διαδικασία και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Διάγνωση και Θεραπεία Ωχράς Κηλίδας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας: 2310 242 411

Ο Dr Αθανάσιος Καραμήτσος διατηρεί Οφθαλμολογικό Ιατρείο στην οδό Μητροπόλεως 41, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μεγάλη εμπειρία στη Χειρουργική Οφθαλμολογία, αναλαμβάνει τη βελτίωση της όρασής σας με την κατάλληλη για την περίπτωσή σας μέθοδο. Καλέστε για Διάγνωση και Θεραπεία Παθήσεων Ωχράς Κηλίδας.Καλέστε για ΡαντεβούOnline Ραντεβού

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

ΩΡΑΡΙΟ

Κατόπιν Ραντεβού

Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00 – 21.00

Call Now Button